Van 16 juni 2019 tot en met 21 augustus 2019 exposeren in Museum Warsenhoeck in Nieuwegein (Geinoord 11, 3432 PE Nieuwegein) twee kunstenaressen; Mina Welleman en Marie-José van der Sandt. “Verbinden” hebben zij hun expositie getiteld. De expositie wordt feestelijk geopend op 16 juni 2019 om 15.00 uur, iedereen is van harte welkom. 

Mina Welleman ging pas op latere leeftijd schilderen. Maar haar liefde voor kunst en cultuur heeft ze altijd al gehad. Haar werk omschrijft ze als ‘abstract met een realistische twist’. Het is spannend om zo te schilderen, je bepaalt niet zelf wat het wordt zoals wanneer men figuratief werkt. Door haar optimistische en vrolijke karakter zijn haar schilderijen altijd kleurrijk en luchtig.

Marie-José van der Sandt over haar werk:
De afgelopen 30 jaar heb ik in mijn werk een constante factor: windsels. In mijn zoektocht naar de werkelijke essentie van het materiaal textiel, onder andere tijdens reizen door Afrika en bij het zien van mummies uit verschillende culturen, raakte ik geïntrigeerd. Ik was bezig met wikkelen. Dit paste bij de verbeelding van mijn werk.’ aldus Marie-José van der Sandt.
De fascinatie voor het leven en de dood liggen ten grondslag aan al het werk en zeker ook aan de grote konten die Marie-José maakt. De konten zijn een eerbetoon aan de vrouwen die kinderen gebaard hebben. Voor haar is dit een oerbeeld van vruchtbaarheid.