Modellen in Warsenhoeck

De  expositie  loopt  door tot 10 januari 2021

Wat verstaan we onder modellen?

Volgens Van Dale heeft het woord ‘model’ heel diverse betekenissen. Zoals een nabootsing op kleine schaal, een vaststaande vorm, een voorgeschreven structuur, het menselijk voorbeeld waarnaar een kunstenaar een schilderij of beeld maakt. Het heeft ook betrekking op levende personen en hun rol: modelpersoon, modelouders, model leerling.

Een aantal van deze voorbeelden hebben wij samengebracht in het museum om er een afwisselende expositie mee te maken.

Er zijn modeltreinen, flessenscheepjes, poppenhuizen, een schildersmodel, een fotomodel, en zo meer. Ook een oude speeldoos behoort bij deze expositie. Een gedeelte van Circus Krone is op schaal nagebouwd. Wat u misschien niet verwacht, maar wat toch interessant is, zijn een model van een dieselmotor en van een Wankelmotor (beide voor instructiedoeleinden).

We verklappen niet alles wat er te zien zal zijn. Bent u nieuwsgierig geworden, kom dan naar het museum en overtuig u van de brede betekenis van modellen. De expositie in Museum Warsenhoeck (Geinoord 11; Open op woensdag, zaterdag en zondag 14.00-16.00 uur, vanaf 1 maart 14.00-17.00 uur) duurt van 9 februari t/m 10 januari 2021. U bent van harte uitgenodigd voor de feestelijke opening op zondag 9 februari om 15.00 uur in het museum.