50 jaar Nieuwegein, Tentoonstellingen vanaf 3 juli 2021 in Museum Warsenhoeck

50 jaar Nieuwegein… Tentoonstellingen vanaf 3 juli 2021 in Museum Warsenhoeck

In 2021 en 2022 besteedt Museum Warsenhoeck met een viertal speciale, tijdelijke exposities aandacht aan aspecten van het dagelijks leven in de vijftig jaar dat Nieuwegein bestaat en natuurlijk ook aan wat diezelfde aspecten betekenden voor de dorpen Vreeswijk en Jutphaas.

In de eerste tentoonstelling gaat het over de middenstand en de winkels in de stad van nu en de dorpen van toen: Expositie “Van buurtwinkel tot winkelcentrum“ Van zaterdag 3 juli t/m woensdag 19 september in Museum Warsenhoeck.

In de tweede tentoonstelling gaat het over het culturele verenigingsleven, de gemeentelijke muziekschool, het Kunstencentrum De Kom, en het theater. En daarna volgt een tentoonstelling over bestuur en beleid en die tentoonstelling eindigt op de dag van de Gemeenteraadsverkiezingen in het jaar 2022.

Ook een kunst-expositie is vanaf 3 juli in Museum Warsenhoeck te bewonderen: “50 jaar Nieuwegein” door 13 Nieuwegeinse kunstenaars: Zaterdag 3 juli t/m 19 december in Museum Warsenhoeck.

Van 26 juni tot 19 september is in het museum deze tentoonstelling te zien van het werk van 13 Nieuwegeinse kunstenaars. Die kunstenaars hebben gereageerd op de oproep om een werkstuk over Nieuwegein in te sturen over het thema “50 jaar Nieuwegein”. Een professionele jury kiest drie kunstenaars die het beste werk hebben ingeleverd. Zij worden beloond met prijzen: een solo en een duo expositie in het Museum Warsenhoeck.

Openingstijden: woensdag, zaterdag en zondag, van 14.15 tot 15.15 uur en van 15.30 tot 16.30 uur. Er moet vooraf gereserveerd worden door onderstaand reserveringsformulier in te vullen en er kan alleen met PIN betaald worden.