Excursie Diepenheim

Wegens te weinig aanmeldingen is deze excursie geannuleerd!!!!!

 

Dagexcursie naar Diepenheim op 10 juni 2023

Zaterdag 10 juni a.s. organiseren wij een excursie naar Diepenheim, het kleinste stadje van Twente, door de locals liefkozend ‘Stedeke’ genoemd.

Diepenheim, liggend aan de Regge, staat niet alleen bekend als laatste woonplaats van prinses Armgard, de moeder van prins Bernhard, maar ook om zijn kastelen en havezaten en in stijl aangelegde tuinen en parken.

De bus vertrekt om 08.30 uur ter hoogte van Minos Pallas aan de Handelskade in Vreeswijk en om 08.45 uur bij de Nicolaaskerk aan de Utrechtsestraatweg in Jutphaas.

Na aankomst rond 10.00 uur bij Herberg De Pol genieten we eerst van koffie/thee met wat lekkers erbij. Daarna nemen stadsgidsen van Diepenheim ons mee voor een stadswandeling van ongeveer een uur.

De middag is ter vrije besteding. Suggesties voor invulling zijn Diepenheim verder op eigen gelegenheid verkennen, bezoek aan de tuinen (met zandsculpturen) van kasteel Warmelo (kosten € 8,00 p.p.) (N.B. kasteel zelf wordt nog bewoond en kan niet bezichtigd worden), bezoek aan het Oranjemuseum (kosten € 5,00 p.p., museumkaart niet geldig) (collectie van ruim 2000 mooie en bijzondere oranje items, Twents boerenantiek, Twentse tradities en volkscultuur).

We sluiten ons uitstapje naar Diepenheim af met een bezoek aan de oude watermolen Den Haller.

Diepenheim verlaten we rond 16.15 uur en zullen rond 17.45 weer in Nieuwegein terug zijn.

Let op: de loopafstand en daarmee gepaard gaande tijd naar met name het Oranjemuseum is aanzienlijk (30 a 45 minuten). Om voldoende tijd te hebben voor een bezoek aan óf kasteel Warmelo óf het Oranjemuseum (i.v.m. tijd is beide niet mogelijk), wordt de mogelijkheid geboden van een gezamenlijke (eenvoudige) lunch (kop soep, 2 broodjes, koffie/thee/melk) en zal voor vervoer naar kasteel Warmelo en het Oranjemuseum gebruik gemaakt worden van de bus.

Uiteraard staat het u vrij op eigen gelegenheid ergens de lunch te gebruiken.

  Invulvelden met een * zijn verplichte velden.

  Ik geef mij op als:
  Deelnemer aan Excursie naar Diepenheim.
  N.B. entreegelden voor het Oranjemuseum resp. de tuinen van kasteel Warmelo vormen geen onderdeel van de deelnemerskosten en dienen zelf ter plaatse betaald te worden.

  Datum van de excursie: zaterdag 10 juni 2023

  Aanhef:

  Voorletters *):

  Tussenvoegsel:

  Achternaam *):

  Meisjesnaam:

  Adres *):

  Postcode *):

  Woonplaats *):

  Telefoonnr *):

  E-mailadres *):

  Aantal personen, busreis, koffie/thee met lekkers, stadswandeling en bezoek watermolen kosten € 30,00 Lid 2 E's *): [

  Aantal personen, busreis, koffie/thee met lekkers, stadswandeling gezamenlijke lunch en bezoek watermolen kosten € 45,00 Lid 2 E's *): [

  Aantal personen, busreis, koffie/thee met lekkers, stadswandeling gezamenlijke lunch en bezoek watermolen kosten € 50,00 geen Lid 2 E's *):

  Aantal personen, busreis, koffie/thee met lekkers, stadswandeling en bezoek watermolen kosten € 35,00 geen Lid 2 E's *):

  Voorkeur middag invulling:

  Opmerkingen / Vragen:

  De deelnamekosten moeten uiterlijk 20 mei 2023 worden overgemaakt op bankrekening NL52 INGB 0004 4198 59 t.n.v. de Historische Kring Nieuwegein, met vermelding van “Excursie Diepenheim”.

  Let op: Bij annulering na 21 mei 2023 vindt geen restitutie plaats.