Gevolgen COVID- 19 voor geplande activiteiten en opening museum

De ontwikkelingen rond de coronapandemie maken dat wij ons genoodzaakt gezien hebben de volgende activiteiten uit te stellen tot een moment waarop deze veilig kunnen plaatsvinden:

• De lezing van de heer Keune “Van moeras tot welvaartstaat: Nederland – Waterland – Molenland. De eeuwenlang onmisbare rol van de windmolen in onze samenleving” op donderdag 18 februari in de bibliotheek De 2e Verdieping.
  • De Algemene Vergadering die gepland staat op maandag 22 maart, gevolgd door de lezing “Hoe een oude molen weer zijn functie terug krijgt” door Ger Nagtegaal
  • De dagexcursie naar het Rheinmuseum in Emmerich op zaterdag 24 april.

In deze tijd van coronabesmetting met de Britse variant zijn dit soort evenementen met een groter publiek helaas niet mogelijk.

Voor de volgende activiteiten vindt nog nader onderzoek plaats of, wanneer en in welke vorm deze kunnen plaatsvinden:

• De lezing door Ad van Liempt op donderdag 29 april, 20.00 – 22.00 uur in de Bibliotheek De 2eVerdieping in het Stadshuis.
  • De excursie naar de zaagmolen De Ster in Utrecht op zaterdag 29 mei.

De voortdurende coronapandemie heeft niet alleen gevolgen voor de plande activiteiten maar eveneens voor het vooralsnog niet kunnen heropenen van het museum en voor de openingen van de geplande expositie ‘Monumentaal Nieuwegein’ en de expositie van de Nieuwegeinse kunstenaar/edelsmid Dolf Schifferstein. Ook deze zijn voorlopig uitgesteld.