Kunst Expositie

 

Kunst op de Hooizolder

De tweede etage van ons museum wordt gebruikt voor:
Kunstexposities van – veelal – Nieuwegeinse kunstenaars.
Gemiddeld 7 keer per jaar heeft er wisseling van expositie plaats.


Expositie van creaties van Thijs Mosterman in Museum Warsenhoeck
Van 31 maart tot 12 juni 2019 is in Museum Warsenhoeck (Geinoord 11, 3432 PE Nieuwegein) een expositie te zien onder te titel ‘964 Frames’ van een jong talent: Thijs Mosterman.
Dankzij de creatie van Thijs Mosterman nam dierenrechtenorganisatie Bite Back in augustus 2017 de eerste prijs in ontvangst bij de NRC Charity Awards. De stichting kreeg de prijs voor de uiting van Thijs Mosterman waarin het woord ‘hanenpap’ werd uitgebeeld in letters die gemaakt leken te zijn van versnipperde kuikentjes, maar die in werkelijkheid waren gemaakt van rijstwafels en tomatenpuree. De uiting is gericht op bewustwording bij de kijker dat haantjes ongeziene slachtoffers zijn van de eierproductie. De haantjes worden als ze nog geen dag oud zijn vermalen tot voedsel voor dierentuinen. “Een zeer goed uitgevoerde advertentie met grote impact,” aldus de vakjury onder voorzitterschap van NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch. “De afbeelding is heel plastisch, en komt daardoor enorm binnen. Het vermalen van kuikentjes zit in het woord, het doet bijna pijn.”

Mosterman is er een meester in om zaken in een verrassend perspectief te zetten. Eind maart komt de getalenteerde jonge kunstenaar naar Nieuwegein met zijn tentoonstelling ‘964 Frames’. Stilstaand of met twaalf beelden per seconde: zijn 964 composities ontstaan uit toeval. Met onder andere: staatsportretten, magnetrongerechten, skischansspringers en een darmstelsel. In één werk, verdeeld over 964 stukken, zet ’964 Frames’ alledaagse beelden in een andere context.

Vanaf 31 maart 2019 is de expositie te bezichtigen in Museum Warsenhoeck te Nieuwegein.

De expositie wordt op zondag 31 maart om 15:00 feestelijk geopend, u bent van harte welkom. Zij is te bezichtigen tot 12 juni 2019.

Museum Warsenhoeck (Geinoord 11, 3432 PE Nieuwegein) is op woensdag, zaterdag en zondag geopend van 14.00 tot 17.00 uur.