Kunst Expositie

 

Kunst op de Hooizolder

De tweede etage van ons museum wordt gebruikt voor:
Kunstexposities van – veelal – Nieuwegeinse kunstenaars.
Gemiddeld 7 keer per jaar heeft er wisseling van expositie plaats.


Op zondag 2 december wordt op de kunstzolder van Museum Warsenhoeck een unieke tentoonstelling van kerststalletjes geopend. Deze expositie zal tot en met 6 januari te bezichtigen zijn. De tentoonstelling is samengesteld door Cors de Kruijk en Clary Houtzager, gepassioneerde verzamelaars die in ruim 20 jaar een zeer omvangrijke collectie kerststalletjes hebben verzameld, van klein tot groot.
De kerstgroepen zijn uitgevoerd in meerdere stijlen en zijn afkomstig uit verschillende landen. Soms alleen Maria, Jozef en het kindje, maar soms ook groepen uitgebreid met koningen, herders, de os en de ezel, schapen en zelfs met dorpsbewoners. Wat Cors en Clary fascineert is dat veel landen hun eigen culturele kenmerken verwerken in de figuren. Zij tonen met trots hun collectie op veel plekken in het land, in deze Kerstperiode nu ook in Museum Warsenhoeck.
De expositie wordt op zondag 2 december om 15:00 uur feestelijk geopend op de kunstzolder van het museum. Bij deze opening is iedereen van harte welkom. Museum Warsenhoeck vindt u op het adres Geinoord 11 (bij de kinderboerderij) en is geopend op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur.