Basis onderwijs

Familiejuweeltjes

Leerlingen schrijven een stukje over de geschiedenis van een zelfgekozen voorwerp uit hun gezin, familie of omgeving. De voorwerpen en beschrijvingen worden geëxposeerd in Museum Warsenhoeck of op school. De HKN verzorgt de lesbrief en de expositie.

Van Archeologie tot architectuur

Een cultuurhistorisch project voorbasisschoolleerlingen die wat meer uitdaging aankunnen, waarin heden, verleden en toekomst samenkomen.
In dit project onderzoeken de leerlingen het ontstaan van de wijk waarin hun school staat alsook de herkomst van de wijknaam.

edu001

Erop uit!

Museum Warsenhoeck is op aanvraag te bezoeken met de hele klas. Met een speurtocht leren de kinderen over de geëxposeerde (archeologische) vondsten uit Nieuwegein en wat er nu nog van de historie in de stad te zien is. Ons Museum staat in het Natuurkwartier bij Kinderboerderij IJsselstee, waardoor je een bezoek  kunt combineren. (let wel op de verschillende openingstijden!)

 Ga je liever met de klas naar buiten? Vraag dan eens naar onze informatieve fietstochten langs de meest interessante plekjes en monumenten in Nieuwegein.