Links

Op deze pagina staan verwijzingen naar websites van collega Musea en Historische Verenigingen in de regio en een aantal websites met verwante historische informatie. Aanmelding kan per e-mail bij de webredactie: museum@museumwarsenhoeck.nl

Musea Lekstroom
Museum IJsselstein

Stedelijk Museum Vianen
Museumwerf Vreeswijk
Het Vreeswijks Museum
a78db6e6e3c443d7ad0aaed24f259448

Landschap Erfgoed Utrecht (LEU) vertelt welke actuele zaken spelen in erfgoedland, wat de Utrechtse erfgoedorganisaties te bieden hebben en waar u het kunt vinden.

b56f51675c654d878d6fdd3e26211c08

Op de website van de gemeente Nieuwegein wordt u in een tijdbalk (´canon´), opgesteld in samenwerking met de Oudheidskamer Vreeswijk, ” (thans het Vreeswijks Museum)”
de Historische Kring Nieuwegein en het gemeentearchief, meegenomen via enkele tientallen thema’s door de geschiedenis van onze stad.

 

 

Ooit behoorde de Utrechtse wijk Hoograven bij Jutphaas, deze link naar onze zustervereniging mag hier dan ook niet ontbreken.

Utrecht Altijd

verhalen over de provincie, toen hier en nu

land van brederode

De historische vereniging houdt zich bezig met de geschiedenis van een groot gebied: Hagestein, Everdingen, Zijderveld, Hei- en Boeicop, Meerkerk, Lexmond, Tienhoven, Ameide en Vianen.

92d1117f2dcf4d36929d1f482ce91da4

Het Vreeswijks Museum is gevestigd op fort Vreeswijk en richt zich op het dorp Vreeswijk en haar bewoners. Facetten die onder meer worden belicht zijn: de middenstand, het verenigingsleven, het wonen, het onderwijs en natuurlijk de scheepvaart.