Kunst expositie ‘Los Vast’

‘Los Vast’ Onder deze titel is vanaf 13 maart in Museum Warsenhoeck een expositie te zien van schilderijen van de Nieuwegeinse kunstenares Heleen Zaanen. Zaanen won vorig jaar de 1e prijs (deze solo-expositie) met haar werk ‘Nieuwegein grows on you’ in de door het museum uitgeschreven wedstrijd ‘Kunstenaarsblik op 50 jaar Nieuwegein’. In de expositie ‘Los Vast’ toont zij, naast een paar exemplaren uit haar vrolijke botenserie ter ere van het 50-jarige Nieuwegeinse jubileum, meer abstract werk. Een aantal van deze laatste werken werden geëxposeerd op de EuropArtFair2021 in de Gashouder Westergasfabriek te Amsterdam. Deze schilderijen werden gemaakt tijdens de Covid-periode en zijn een abstractie in kleur en vorm van verschillende facetten van die periode. Vervolgens hebben deze werken weer geleid tot het maken van Zaanen’s meest recente werk. Ook daarin draait het om abstractie in kleur en vlak. Back to Basics. Kleur en vorm. Het één vraagt om het ander. Net als in de maatschappij. Tweedeling is daar op dit moment overal voelbaar. In mensen, in meningen, in dingen. Het één en het ander. Kan het één zonder het ander? Roept het één het ander op? Kleur en vorm legt vast en maakt los. Back to Basics in schildertaal.

Zondagmiddag 13 maart om 15.00 uur wordt de expositie geopend door wethouder John van Engelen. De tentoonstelling is van 13 maart tot en met 8 mei te zien op de kunstzolder van het museum. De openingstijden van Museum Warsenhoeck zijn op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 uur. Het Museum is te vinden in het Natuurkwartier te Nieuwegein. Adres: Geinoord 11.

Let op: auto’s kunnen alleen geparkeerd worden bij Jack’s Grillhouse. Meer informatie over het museum is te lezen op www.museumwarsenhoeck.nl