Landschap in beweging

De  expositie  loopt  door tot 1 november 2020.

Kunstexpositie Landschap in Beweging

Vanaf zondag 16 februari tot 1 november 2020 toont Museum Warsenhoeck op de kunstzolder werk van Christine Boer. Zij studeerde in 2000 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in autonoom beeldende kunst. Haar specialisatie is grafiek.
Het werk van Christine Boer gaat over landschap in beweging. De inwerking van water op land, de invloed van weer, wind en seizoenen, de cyclus van geboorte, groei, voortplanting en dood, de verschillen van dag en nacht, het menselijk ingrijpen in het landschap, de klimaatverandering – het landschap is niet statisch; het beweegt en verandert. Zij geeft daaraan vorm door haar getekende, geprinte en geëtste papieren landschappen te versnijden en in reliëfs door elkaar heen te werken. Zo ontstaat, op grond van een geheel eigen techniek, een nieuw, meer abstract beeld, waarin veranderingen zichtbaar worden en de landschappelijkheid toch herkenbaar blijft. Bij kunstenaarsgenootschap Kunstliefde in Utrecht ontving Christine Boer voor een van deze werken de Boelaardprijs.

Museum Warsenhoeck bevindt zich in het Natuurkwartier (adres: Geinoord 11, 3432 PE Nieuwegein) en is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 14:00-16:00 uur; vanaf 1 maart tot 17:00 uur.