Monumenten in Jutphaas en Vreeswijk

De Historische Kring Nieuwegein heeft onder deze titel weer een nieuwe fototentoonstelling samengesteld op de Hilde van museum “Warsenhoeck”. Deze keer wordt er aandacht besteed aan de rijks- en gemeentemonumenten van de dorpen Jutphaas en Vreeswijk.
Wist u overigens dat er in de gemeente Nieuwegein ruim 50 rijksmonumenten en ruim 40 gemeentemonumenten staan? Gezien dit grote aantal is de expo in twee gedeelten gesplitst vanaf medio september wordt deel twee worden geëxposeerd.

In deel één wordt aandacht besteed aan panden aan o.m. de Utrechtsestraatweg, Overeind, Kerkveld, Galecopperdijk en aan de kastelen Rijnhuizen en Oudegein in Jutphaas en voor Vreeswijk aan Oudesluis en Dorpsstraat.

Een uniek beeld dus van de vroegere en nog bestaande bebouwing in de gemeente Nieuwegein.
De expositie is te zien tot en met 23 augustus 2020 in museum Warsenhoeck, nabij de kinderboerderij IJsselstee.

Geinoord 11, 3432 PE Nieuwegein
Openingstijden Museum: woensdagmiddag, zaterdagmiddag en zondagmiddag.
November t/m februari van 14.00 – 16.00 uur
Maart t/m oktober van 14.00 – 17.00 uur