Monumentenweekend 11/12 september in Museum Warsenhoek

Museum Warsenhoeck is gehuisvest in een monumentale boerderij, een rijksmonument. Het oudste deel van de boerderij stamt uit de 16de eeuw. Tijdens de restauratie eind jaren tachtig is het historisch karakter goed bewaard gebleven. Tijdens uw bezoek kunt dat zelf ervaren en krijgt u meer uitleg. Tevens kunt u ook de exposities in het museum bezoeken. Naast de permanente tentoonstelling over de geschiedenis van ’t Geyn, Jutphaas en Vreeswijk zijn dat nu een fototentoonstelling over Monumenten in Jutphaas en Vreeswijk, de expositie van Buurtwinkel tot Winkelcentrum, de expositie Rafelranden van Dolf Schifferstein en tot slot werken van 11 kunstenaars die deelnamen aan de competitie 50 jaar Nieuwegein.

Op 11 september is het Museum van 11.00 tot 17.00 uur en op 12 september van 13.00 tot 17.00 uur geopend (en gratis toegankelijk).