SCHOOLPLATEN UIT MUSEUM VREESWIJK

Wie door de oude fotoalbums van zijn familie bladert, komt ze altijd wel tegen: de schoolfoto van vroeger,  van vader, van moeder,  van oom of tante. Of een foto van een hele schoolklas. Ook dan  altijd met op de achtergrond één of twee van de bekende oude schoolplaten van Koekkoek, Jetses of Isings.

 

De schoolplaten uit de twee opgeheven scholen in Vreeswijk stonden in kisten in het onlangs opgeheven Museum Vreeswijk en zijn nu in het bezit van Museum Warsenhoeck gekomen. Reden om ze te laten zien, te vertellen hoe ze werden gebruikt en waardoor dat gebruik aan het eind van de jaren ’50 van de vorige eeuw ophield. Behalve voor het maken van schoolfoto’s natuurlijk, dat gebruik is veel langer gebleven.

Dus maakt Museum Warsenhoeck dat ook nu weer mogelijk: in deze expositie schoolfoto’s (laten) maken. En wat zou het mooi zijn in het familiealbum, een foto van grootouders met (klein)kinderen alsof het weer 1955 is.

Deze expositie in Museum Warsenhoeck wordt op woensdag 12 oktober 2022 feestelijk geopend en is te zie tot en met 4 december 2022.

Museum Warsenhoeck, Geinoord 11, 3432 PE Nieuwegein.

Geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 – 16.00 uur.