Thema expositie

Modellen in Museum Warsenhoeck

Van zondag 9 februari is in Museum Warsenhoeck een nieuwe expositie ingericht van ‘modellen’. Er zijn modeltreinen, flessenscheepjes, poppenhuizen, een schildersmodel, een fotomodel, en zo meer. Ook een oude speeldoos behoort bij deze expositie. Een gedeelte van Circus Krone is op schaal nagebouwd. Wat u misschien niet verwacht, maar wat toch interessant is, zijn een model van een dieselmotor en van een Wankelmotor (beide voor instructiedoeleinden). We verklappen niet alles wat er te zien zal zijn. Bent u nieuwsgierig geworden, kom dan naar het museum en overtuig u van de brede betekenis van modellen.
Volgens de Van Dale kan het woord ‘model’ heel diverse betekenissen hebben. Zoals een nabootsing op kleine schaal, een vaststaande vorm, een voorgeschreven structuur, het menselijk voorbeeld waarnaar een kunstenaar een schilderij of beeld maakt. Het heeft ook betrekking op levende personen en hun rol: modelpersoon, modelouders, modelleerling. Een aantal van deze voorbeelden zijn in het museum samengebracht tot een afwisselende expositie.

De expositie ‘Modellen’ in Museum Warsenhoeck wordt feestelijk geopend op zondag 9 februari om 15.00 uur, u bent van harte hiervoor uitgenodigd. De tentoonstelling is te bezoeken t/m 10 januari 2021

Museum Warsenhoeck bevindt zich in het Natuurkwartier (adres: Geinoord 11, 3432 PE Nieuwegein) en is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 14:00-16:00 uur; vanaf 1 maart tot 17:00 uur.