Boeken

De Canon van Nieuwegein

De Canon van Nieuwegein is een kloek boekwerk van 464 pagina’s, rijk geïllustreerd en hardcover gebonden. Het behandelt 50 belangrijke gebeurtenissen die samen een beeld geven van de geschiedenis van onze (lokale) gemeenschap. Die wil je dus kennen! Daarnaast is het belangrijk om onze gezamenlijke historie te beschrijven en door te geven aan volgende generaties.

De verkoopprijs van de Canon van Nieuwegein bedraagt € 29,95.

Geïnteresseerd in deze fraaie uitgave? Reserveer dan een exemplaar  door een mailtje te sturen naar secretaris@museumwarsenhoeck.nl met uw naam, adres en telefoonnummer, en tegelijkertijd € 29,95 over te maken op bankrekening NL52 INGB 0004 4198 59 t.n.v. Historische Kring Nieuwegein, met als vermelding “Canon van Nieuwegein”. U ontvangt per email bericht waar en wanneer u het door u gereserveerde boek kunt afhalen. Bij toezending per post dient u € 10,- extra over te maken.


Op 1 juli 1971 gingen de dorpen Jutphaas en Vreeswijk op in de stad Nieuwegein. Ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van onze stad publiceert de Historische Kring Nieuwegein het boek “50 jaar Nieuwegein, Gepland , Gelaagd, Geslaagd”. Je wordt als  lezer meegenomen in verhalen over het ontstaan van je eigen wijk, de wateren in onze stad, politiek, cultuur, maatschappij, geografie, onderwijs, cultuur, economie en gezondheidszorg van onze jarige stad. Een prachtig boek over jouw stad Nieuwegein!

Het boek van ruim 250 bladzijden en een representatief hardcover, bevat veel foto’s die het lezen en bekijken tot een plezier voor iedereen maken. Een prachtig cadeau voor familieleden, kennissen en vrienden, voor verjaardagen, Kerst of zomaar.

Het boek is op 21 oktober 2021 verschenen. De prijs is € 24,95.

Bestellen: Maak per exemplaar € 24,95 over naar NL52 INGB 0004 4198 59 t.n.v. Historische Kring Nieuwegein, onder vermelding van: Boek 50 jaar. Stuur een email met naam, adres, telefoonnummer en het aantal exemplaren naar secretaris@museumwarsenhoeck.nl.

Deze prijs van € 24,95 geldt bij afhalen in Museum Warsenhoeck.

Wordt het boek per post verzonden dan zijn de verzendkosten
€ 5,00 per besteld exemplaar.

Prijzen gelden voor afgehaald in het museum. Kijk hier voor de openingstijden. Alle publicaties kunnen ook per e-mail worden besteld. Stuur een e-mail met vermelding van het gewenste artikel en uw naam en postadres. Tegelijk daarmee maakt u de kosten van de bestelling over op IBAN nummer: NL52INGB0004419859 t.n.v. Historische Kring Nieuwegein.  Voor verzendkosten wordt per bestelling €5,00 extra in rekening gebracht. De bestelling wordt direct na ontvangst van het geld aan de besteller toegestuurd. Ook vanuit het buitenland kan op een eenvoudige manier geld worden overgeboekt naar een Nederlandse girorekening.


Wist u dat Wi-Fi is uitgevonden in Nieuwegein? Tegenwoordig is mobiele communicatie vrijwel ondenkbaar zonder deze technologische innovatie, die overal ter wereld toegang geeft tot het internet. Wi-Fi wordt wel gerekend tot een van de belangrijkste ontwikkelingen van de twintigste eeuw. Wi-Fi is niet meer weg te denken uit onze hoogwaardige, multimediale informatiemaatschappij.

Over het ontstaan van dit technologische fenomeen is een informatief en rijk geïllustreerd boek verschenen met als titel: “De wieg van Wi-Fi (1987) stond in … Nieuwegein”.

De prijs bedraagt € 9,95


Een aantal jaren verzorgde Renée Blom, oud-politica in Nieuwegein en oud-journalist, een wekelijkse column in het Nieuwegeinse huis-aan-huisblad De Molenkruier. Alle afleveringen samen vormen een tijdlijn met daarin hoogtepunten, dieptepunten, bijzondere en vrolijke gebeurtenissen door de eeuwen heen. Dit boek is een bundeling van alle door haar gepubliceerde en nog niet gepubliceerde artikelen.

 

De prijs bedraagt € 10,-


Deze genoemde prijzen van de boeken gelden voor afhalen in het museum. Voor toezending geldt een meerprijs.

Museum Warsenhoeck

Geinoord 11, 3432 PE  Nieuwegein

Openingstijden:
Elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur
(Van 1 maart tot 1 november tot 17:00 uur)

Tel. 030 – 6050090
(Alleen tijdens openingstijden)

Museum Warsenhoeck vindt u in het Natuurkwartier in Park Oudegein

Aanmelden groepsbezoeken

Klik hier voor het aanmeldingsformulier.

Op zoek naar meer informatie? Bekijk dan eens deze LINKS