Jeugd en Educatie

Doelstelling van de Historische Kring Nieuwegein (HKN) is het delen van de kennis over het  cultuurhistorisch erfgoed van Nieuwegein. Onze projecten hebben vaak raakvlakken met andere gebieden zoals architectuur, kunst en onderzoek.

Jeugd
De HKN werkt samen met Kunst Centraal en Landschap Erfgoed Utrecht in de uitvoer en het bedenken van lespakketten voor het primair onderwijs in Nieuwegein. Bent u op zoek naar een leuk en leerzaam project voor in de klas? Speciaal voor de schoolgaande kinderen tot 16 jaar biedt de HKN een aantal projecten, die door scholen kunnen worden ingezet. Zo leren de kinderen spelenderwijs over geschiedenis, cultuur en de stad waarin ze wonen. Onze vrijwilligers beantwoorden vragen en verzorgen de rondleidingen die bij het lespakket horen.

Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen wanneer u voor uw eigen lessen informatie nodig heeft. Vooral voor geschiedenis- en aardrijkskundelessen heeft de HKN een schat aan informatie. Wij helpen u graag.

Erop uit?
Maakt u dan een afspraak voor een bezoek aan het Museum Warsenhoeck, waar de leerlingen kennisnemen van de geschiedenis van Nieuwegein en omstreken in beeld en geluid. Vraagt u ook eens naar onze informatieve fietstochten langs interessante plekken en monumenten.

Volwassenen
Voor (onderwijs)instellingen die les geven aan volwassenen is een bezoek met de klas aan het Museum Warsenhoeck een leuke en leerzame aanvulling. U kunt op eigen gelegenheid een groepsbezoek afspreken. Wilt u een rondleiding die aansluit bij uw les en bij de doelgroep?
Dan nemen we graag de mogelijkheden met u door.

Spreekbeurten en werkstukken
Wil je een spreekbeurt geven of een werkstuk maken over Nieuwegein? Op deze website kun je al heel wat informatie vinden. Je kunt ook in het museum een kijkje komen nemen naar de vele voorwerpen; van het Zwaard van Jutphaas tot een oud weefgetouw, van de prehistorie tot nu.
Heb je nog vragen? Stuur ons gerust een mailtje, we helpen je graag verder!
Voor informatie mail naar: educatie@museumwarsenhoeck.nl

De openingstijden van het museum vind je hier

Aanmelden voor een groepsbezoek kan hier

 

Museum Warsenhoeck

Geinoord 11, 3432 PE  Nieuwegein

Openingstijden:
Elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur
(Van 1 maart tot 1 november tot 17:00 uur)

Tel. 030 – 6050090
(Alleen tijdens openingstijden)

Museum Warsenhoeck vindt u in het Natuurkwartier in Park Oudegein

Aanmelden groepsbezoeken

Klik hier voor het aanmeldingsformulier.

Op zoek naar meer informatie? Bekijk dan eens deze LINKS